Търново търси допълнително финансиране за хълма Трапезица

Средствата, които ни бяха дарени за реставрация на хълма ”Трапезица” във Велико Търново няма да са достатъчни и ще се търси допълнително финансиране. Това каза в събота зам.-кметът на болярския град Ганчо Карабаджаков.

Той припомни, че фондация от Азербайджан отпусна на старата столица около 2,5 млн. лв. за реставрация и консервация на хълма, но тези пари няма да стигнат за всичко, което се предвижда.

”Ние търсим възможност за допълнително финансиране, най-вероятно от правителството или от Министерски съвет. Общата сума, която е дадена от Азербайджан по договор е 1 251 121 евро, което прави близо 2,5 милиона лева. Тези пари може би няма да стигнат, затова ще търсим средства допълнително”, обясни пред журналисти Ганчо Карабаджаков.

Той допълни, че се обмисля и изготвянето на втори етап за реставрацията на хълма. Той вероятно ще започне след приключване на този проект, което може да се случи най-рано през идната година.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.