“Левски” през 2017/18: Седем стъпки към Десетата

На 26 май 2018 да почерпят

Плътско познание с Джилиън Андерсън

НАСА ще строи завод за ракети на Луната

Макрон пред Путин: Дълбоко вярвам, че историята и съдбата на Русия са в Европа

Матю Нимиц: Няма окончателно решение по спора за името на Македония

Кучето Ричи, което откри хероин за 12 млн. лв. Пратката пътувала от Турция за Белгия в ТИР, натоварен с чували теракол

И Зоран Заев беше при папа Франциск (ВИДЕО)

Рахой няма да свиква предсрочни парламентарни избори в Испания

Българин откупи картина за милиони и я върна у нас

25 лева за ден плаж в Гърция Копърки подбиват цените, возят без документи

Китай: От търговска война със САЩ няма да има печеливши

Вижте акцентите от броя на “Труд” в събота, 26 май 2018

Съдът остави в ареста шефа на КАТ-Благоевград, другият излезе срещу 7000 лева

Нинова в Галиче: Дайте пример на цяла България – изгонете мутрите от властта!

Фирма наема стажант за търговски директор

Габровската фирма “Металимпекс” иска да наеме с евросредства стажант на позицията търговски директор с месечна заплата 1150 лв. Назначението ще е по схемата “Младежка заетост”, която се финансира по оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Заявката е одобрена от Агенцията по заетостта. За да сключи договор, до края на август компанията трябва да представи документи в бюрото по труда в Габрово, че е допустим кандидат.

Евросхемата дава възможност на частни фирми да наемат безплатно стажанти до 29 години. Разходите за заплати, здравни и социални осигуровки се плащат с европари за период от 6 месеца. Ако след това компанията сключи безсрочен трудов договор с вече обучения младеж, Брюксел ще покрие разходите й за осигуровки за още половин година. Бюджетът на програмата е 35 млн. лв., с които се очаква да се осигури работа на около 8000 младежи.

Само през периода 15 юли – 14 август Агенцията по заетостта е одобрила заявки за над 1000 души на фирми от цялата страна. Най-търсените кадри са инженери, оператори на машини, шофьори, продавачи, готвачи, счетоводители, автомонтьори.
Заплатите са равни на минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност и професия. В масовия случай възнагражденията са между 440 лв. и 600 лв. Сред най-високите заплати са тези за компютърен оператор (840 лв.) и психолог (910 лв.)

Ако младежите започнат стаж в друго населено място, ще им се осигурят средства за транспорт но само за първия месец. Финансирането отново е с европейски средства. Работодателите могат да подават заявки за наемането на стажанти до 29 септември.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.