Фирма наема стажант за търговски директор

Габровската фирма “Металимпекс” иска да наеме с евросредства стажант на позицията търговски директор с месечна заплата 1150 лв. Назначението ще е по схемата “Младежка заетост”, която се финансира по оперативната програма “Развитие на човешките ресурси”. Заявката е одобрена от Агенцията по заетостта. За да сключи договор, до края на август компанията трябва да представи документи в бюрото по труда в Габрово, че е допустим кандидат.

Евросхемата дава възможност на частни фирми да наемат безплатно стажанти до 29 години. Разходите за заплати, здравни и социални осигуровки се плащат с европари за период от 6 месеца. Ако след това компанията сключи безсрочен трудов договор с вече обучения младеж, Брюксел ще покрие разходите й за осигуровки за още половин година. Бюджетът на програмата е 35 млн. лв., с които се очаква да се осигури работа на около 8000 младежи.

Само през периода 15 юли - 14 август Агенцията по заетостта е одобрила заявки за над 1000 души на фирми от цялата страна. Най-търсените кадри са инженери, оператори на машини, шофьори, продавачи, готвачи, счетоводители, автомонтьори.
Заплатите са равни на минималния осигурителен доход за съответната икономическа дейност и професия. В масовия случай възнагражденията са между 440 лв. и 600 лв. Сред най-високите заплати са тези за компютърен оператор (840 лв.) и психолог (910 лв.)

Ако младежите започнат стаж в друго населено място, ще им се осигурят средства за транспорт но само за първия месец. Финансирането отново е с европейски средства. Работодателите могат да подават заявки за наемането на стажанти до 29 септември.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Бизнес