Сребърни момичета от световната купа

Ансамбълът ни взриви публиката на световната купа в „Арена Армеец“ и изигра чисто съчетанието си на обръч и бухалки, а така заслужи сребъро в многобоя с 35,800 точки. За изпълнението си момичетата получиха 18,000 т. Ден по-рано нашите разделиха второто място с Беларус на ленти, като резултатите им бяха абсолютно еднакви и за трудност, и за изпълнение (17,800). Силното изиграване на второто съчетание обаче бе решително българките да запазят втората си позиция в крайното класиране след Русия. Българките бяха в състав: Михаела Маевска, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Ренета Камберова и Християна Тодорова, водени от треньорката Ина Ананиева.

„Иключително съм щастлива и горда с момичетата, защото в тази тежка атмосфера и това силно състезание пред родна публика - те бяха брилянтни", каза Ананиева.

Миналата година ансамбълът също взе сребро.

Титлата спечелиха рускините с 36,950 т. Бронзът бе за ансамбъла на Беларус (35,700).

В индивидуалния турнир Невяна Владинова изпълни обещанието си да изиграе чисто съчетанията си, а това я класира на финалите и на четирите уреда.

„Доволна съм от представянето си, а и треньорките са доволни - заяви Владинова. - Но има още какво да се изчисти до световното. Публиката беше страхотна и определено ми даде допълнителена сила да играя толкова добре.“

В многобоя Владинова е седма със 70, 950 т.., а Мария Матева е 11-а (69,900). Първа е рускинята Яна Кудрявцева (74,900).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Спорт