Спасеният шофьор на цистерна: Помогнаха ми вярата и волята, живея втори живот

Чувствам се по-добре, живея втори живот. Това каза 28-годишният шофьор Станимир Стоянов, който вися два часа над виадукта на магистрала „Хемус” пред bTV.

„Не мога да опиша как се закрепих, нещо уникално. През тези два часа се молих на Господ и на Богородица да ме запазят жив, нищо повече”, спомня си Станимир.

„Бях на ръба на изтощението, но не съм губил дух. Държах се до последно. Помогнаха ми вярата и волята”, казва още младият мъж, който благодари на спасителите си.

Станимир се радва на втория живот, който живее. „Травмите след преживяното са ми повърхностни и леко психически, но това е въпрос на време”, казва той.

По думите му инцидентът станал след като в движение се спукала една от гумите на цистерната. „Има доста начини за пукане на гума. По нашите шосета има доста препятствия, където може да се спука гума. Не мога точната скорост да кажа, има тахограф, който ще покаже”, отбелязва той.

Цистерната с газ пропан-бутан катастрофира около 17.45 ч. на 13 август на магистрала „Хемус”. Превозното средство се е движело към София. На един от виадуктите, на 37 км между първия и втория тунел, близо до Витиня камионът разби мантинелите, мина през насрещното платно и кабината му увисна над пропастта. Инцидентът станал заради спукана гума.

Два часа шофьорът на цистерната вися на обезопасителните си колани на над 120 м височина в очакване да бъде спасен. Минути преди 20.00 ч. акцията на спасителите приключи успешно и той беше изваден жив.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини