НАП засече 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти

При проверки по Северното Черноморие са установени 4-ма търговци, които са издавали билети вместо бележки от касов апарат, който има връзка с НАП. На нарушителите са съставени актове, като глобата може да достигне до 10 000 лева. Това съобщиха от териториалната данъчна дирекция във Варна

В момента данъчните извършват масово проверки, за да установят дали търговци и институции, които издават билети, имат регистрирани в НАП касови апарати, с каквито трябва да отчитат продажбите си след 20 юли. От началото на юли до момента са извършени 89 инспекции на плажове и търговски обекти около тях.

Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-често за неиздаване на касови бележки. Междувременно текат и проверки на обменните бюра, които се извършват съвместно със служители на Комисия за защита на потребителите.

От НАП-Варна уточняват, че наблюдават дистанционно 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства. Предстои те да бъдат посетени от служители на приходната агенция. При проверки по Северното Черноморие са установени 4-ма търговци, които са издавали билети вместо бележки от касов апарат, който има връзка с НАП.

На нарушителите са съставени актове, като глобата може да достигне до 10 000 лева. Това съобщиха от териториалната данъчна дирекция във Варна.

В момента данъчните извършват масово проверки, за да установят дали търговци и институции, които издават билети, имат регистрирани в НАП касови апарати, с каквито трябва да отчитат продажбите си след 20 юли.

От началото на юли до момента са извършени 89 инспекции на плажове и търговски обекти около тях.

Съставени са 48 акта за административни нарушения, най-често за неиздаване на касови бележки. Междувременно текат и проверки на обменните бюра, които се извършват съвместно със служители на Комисия за защита на потребителите.

От НАП-Варна уточняват, че наблюдават дистанционно 50 рискови обекта по морето, които отчитат нереално ниски обороти на фискалните си устройства. Предстои те да бъдат посетени от служители на приходната агенция.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.