Заради наводнен манеж отлагат кушиите на Тодоровден във Варна

Илияна Йотова: България наложи Западните Балкани в политиката на ЕС

“Инерком груп” купува бизнеса на ЧЕЗ в България за 320 млн. евро

Николай Николов: Защо кметът Фандъкова не иска да отговори на въпроси за небостъргачите на НИКМИ?

Сергей Лавров: НАТО ще принуди балканските страни да приемат философията на противопоставяне Алиансът не е в състояние да отговори на терористичната заплаха, посочи външният министър

Финансовият министър Владислав Горанов е поискал обяснение за драстичните разминавания в сметките на НЗОК

Стоян Александров пред “Труд” за обвиненията в лихварство: Нямам никакъв коментар

Бойко Борисов ще участва в неформалното заседание на Европейския съвет в Брюксел

„Инерком“ купува ЧЕЗ в България

Честват 135 г. от създаването на Варненското медицинско дружество

Над 70% от операциите в Урологията в Търново са ендоскопски

Цветанов и Нинова с общ законопроект Дават на родителите на загинали военнослужещи по време на задгранични мисии наследствени пенсии

Иракските власти предадоха на руските четири жени и 27 деца, свързани с “Ислямска държава”

Детска ясла в Монтана грейва по „Красива България”

Недохранените 3-годишни близнаци Стефан и Габриела отиват в дом или в приемно семейство Социалните служби установили, че не е подходящо да изпратят децата при баба им

Ампутираха четирите крайника на американка, нахапана от кърлеж

Жена от Оклахома изгуби и четирите си крайника, след като бе ухапана от кърлеж и се разболя от смъртоносна болест. 40-годишната Джо Роджърс бе поставена в медикаментозна кома, след като се зарази с петниста треска Роки Маунтин по време на почивка край езеро през юли.

Майката на две деца първоначално си мислела, че има грип, но в крайна сметка се наложило лекарите да ампутират и четирите й крайника – двата крака и ръцете от лактите надолу -, за да попречат на болестта да засегне жизненоважните органи. Левият й крак е отсечен от средата на бедрото надолу, а десния от коляното надолу, съобщава KOCO.

Роджърс се заразила с болестта, която поваля около 2000 души годишно в САЩ, след като била ухапана само от един кърлеж. Нивото на смъртност сред заразените с петниста треска Роки Маунтин е около 75%. Ако болестта обаче бъде хваната и лекувана още в първата седмица след заразяването, то тогава смъртността е малко под 1 процент. Треската уврежда и възпалява кръвоносните съдове.

Тя най-често се пренася от американския кучешки кърлеж, който се среща в централните щати, а най-много случаи на треската са регистрирани в щатите Мисури, Арканзас и Оклахома.

Симптомите на болестта са отпадналост, висока температура, главоболие, повръщане и мускулни болки. Също така доста срещан признак за заразяване с болестта е развиването на обрив около китките и глезените.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете