Бойко Борисов в Сандански: Приписват ни безобразия

Над 600 снегорина чистят пътищата в страната

Родители искат увеличаване броя на учителите и възпитателите в детските градини в Бургас

Бойко Борисов в Сандански: Напълно готови сме за Шенген (обзор)

WWF или световната зелена мафия

Корнелия Нинова: Промяната в България е наложителна

Протест пред Народния Театър срещу Инстанбулската конвенция (СНИМКИ)

Етнографи показват изложба посветена на коня и каруцата Експозицията в музей „Етър” пренася във времето, когато каруцата е смятана за трабант, а файтонът за мерцедес

Студ и сняг усложняват обстановката на Балканите

Ирмена Чичикова: „Не ме докосвай” беше пътешествие и приключение

Бойко Борисов: Защо само ЧЕЗ да купим? Защо не купим и „Енерго Про” и ЕВН?

ККП иска премахване на конституционното ограничение от 2 мандата за президент Така Си Цзинпин ще може да се задържи на власт по-дълго

Човек е ранен, след като хеликоптер е извършил твърдо кацане в Арктика

Движението през прохода Шипка се ограничава заради честванията на 3 март

Откриха древен град под Солун

Болницата в Свищов стопила наследени дългове с 875 000 лв

Ръководството на общинската болница в Свищов е успяло да стопи с 875 000 лв наследени дългове. Преди 4 г борчовете на здравното заведение са възлизали на 2 042 000 лв като 1,4 млн.лв от тях са били просрочени плащания. Само през тази година крактосрочните задължения спрямо същия период на 2014 г са намалени с 308 000 лв.

От лечебницата обаче отчитат и намаление на приходите за първото полугодие на 2015 г. “Продължава тенденцията към намаляване броя на клиничните пътеки и от 53 вече са 38, което пряко рефлектира върху заработените суми по договор с РЗОК. Има спад на финансовите постъпления със 183 000 лв заради продадени дълготрайни материални активи за 189 000 лв. Намаляло е и финансирането от Община Свищов”, пише в отчета на болничната управа.

Ръст има обаче в приходите от дейността на отделенията, които възлизат на 1 186 000 лв. По-големите суми са от увеличения брой извършени хемодиализи.За първото полугодие на 2015 г болничният персонал е намалял с 11 медицински и немедицинския кадри. Заплатите пък са скочили средно с по 90 лв.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.