Цял блок осинови котката на болна жена

Цял блок в Пловдив "осинови" и се грижи за изоставена котка в жилищен блок на "Цариградско шосе". Оранжевата писана с бели ивици на гърба е на жена с психическо заболяване, която живее в една от жилищните сгради около бензиностанцията "Хаджията Груев".
Преди месеци се наложило стопанката да постъпи на лечение в болница. Понеже живее сама, нямало кой да се грижи за домашния любимец. Така на тръгване собственичката пуснала котката на свобода. Случило се точно посред зима, съобщава "Марица".

Рижата приятелка обаче си знае къщата и се е "нанесла" трайно на пейката пред блока да чака стопанката си. Жалостиви съседи я гощават с остатъци от семейната вечеря, дробят попари и "сервират" панички с останали кокали. Много е гальовна и дружелюбна, не пакости на никого и всички заедно я отглеждаме, разказаха от блока. Писаната е станала редовна компания на съседите, които вечер сядат на раздумка на пейките пред блока.

Комшиите даже дълго време смятали, че оранжевата котка е мъжка. Наскоро тя ги изненадала, като изчезнала за известно време, а после се появила с малки котенца.

Междувременно стопанката се е върнала от болницата, но питомката така свикнала със свободния начин на живот, че вече предпочита да си живее отвън. Междувременно не спира да се угощава от жестовете на благодетели.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини