Огнеборци спасяваха коте и обезопасяваха дървета

Огнеборци от Велико Търново в събота са спасявали бедстващо коте и са обезопасявали дървета. Животинката се провряла в междублокова фуга на ул. “Константин Паница” в старата столица и не могла да излезе от там. Обитател в кооперацията около 21 часа на 16 август подал сигнал на телефон 112. На мястото пристигнал пожарен екип и тримата огнеборци извадили котето.

Пожарникари са реагирали и на сигнал за горящо дърво до пътно платно. Инцидентът е станал около 11 часа в събота на разклона за великотърновското село Велчево. Бързата намеса на огнеборците предотвратила разрастване на пожара, причинен от небрежност при боравене с открит огън.

Спасителната група при горнооряховската пожарна служба пък е участвала в премахване на опасно дърво в района на старата болница във Велико Търново. Сигналът за оказване на техническа помощ бил подаден около 8 часа в оперативния център на ведомството. На мястото са изпратени трима спасители, които са отрязали дървото и обезопасили района.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.