В Карлово пак спрягат ген. Шивиков като кандидат за кмет

Името на командира на 61-ва Стрямска механизирана бригада генерал Димитър Шивиков пак се спряга като кандидат за кмет на община Карлово 2 месеца преди местните избори на 25 октомври. В родния град на Апостола на свободата Васил Левски дори се говори, че до дни местен инициативен комитет ще номинира официално ген. Шивиков като независим кандидат-кмет, като само се чака неговото съгласие.

Още на 5 юли 2015 г. вестник "Труд" пръв писа, че има вероятност Димитър Шивиков да бъде издигнат като кандидат за кмет на община Карлово, но от местните медии твърдят, че пред тях тогава бригадният генерал отрекъл да има подобни намерения и амбиции. "Навярно скоро ще се разбере какви са намеренията на генерал Шивиков. Аз лично нямам нужда някой да ми прелива гласове, ако изобщо се стигне до балотаж в нашата община, дори и от достоен български офицер като ген. Шивиков", коментира сегашният кмет на Карлово д-р Емил Кабаиванов.

С евентуалното издигане на ген. Шивиков като независим кандидат за кмет от местна партийна централа искали просто да опипат почвата и настроенията в града, коментира д-р Кабаиванов, визирайки ГЕРБ. Според карловци обаче, ако ген. Шивиков все пак реши да се пусне в предизборната битка и не стигне до балотаж, може да призове своите гласоподаватели да подкрепят на втори тур борещия се за трети мандат зам.-председател на СДС. Д-р Кабаиванов защити публично Шивиков и оглавяваше протестите, след като Военна прокуратура му повдигна първото от трите обвинения за злоупотреба в служебно положение, и дори обяви публично, че го кани за зам.-кмет, ако генералът реши да напусне армията.

Теодор Шойлеков (ГЕРБ) и Пламен Славов (БСП) са другите двама кандидати освен Емил Кабаиванов, които официално обявиха, че се пускат в битката за кмет на община Карлово. "Труд" потърси за коментар и самия генерал Димитър Шивиков, но командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада не вдигаше мобилния си телефон на многобройните ни позвънявания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини