Опит за покушение срещу треньора на “Лудогорец”

Бруно Рибейро, заложеният на дузпата треньор на “Лудогорец”, разкри опит за покушение срещу него от страна на запалянковци на отбора. Чуждестранният специалист се оплака от отношението към него в Разград пред португалския вестник “Рекорд”. 39-годишният наставник твърди, че фенове са опитали да нахлуят в дома му. “Вероятно някой от директорите е разкрил адреса ми, защото никой не го знаеше”, казва Рибейро и признава, че случката го е уплашила.

Назначеният през лятото треньор недоволства и от факта, че клубът взе нов треньор - Едуард Ераносян, без още да са уточнени детайлите по прекратяването на неговия контракт. След загубата с 0:1 от “Черно море” за Суперкупата в сряда “Лудогорец” обяви, че започва преговори за прекъсването на договора на Рибейро. Явно още няма постигнато споразумение.

“В момента чакам предложение за разтрогване - твърди португалецът. - Не ме е страх, аз съм тук, за да разреша проблема. Ако не стане, ще се обърнем към ФИФА. Ще почакваме още два или три дни обаче, за да видим какво ще се получи.”

Конкретно за привличането на Ераносян португалецът казва: “Влязоха в контакт с нов треньор, при положение че аз все още съм тук. Това е тотално неприемливо. Дори не съм прекратил контракта си, а нов наставник ще поема управлението...”
За футболистите нароченият за гонене португалец сипе суперлативи: “Изградихме чудесен екип, футболистите бяха прекрасни. Можехме да станем шампиони. За съжаление времето беше малко...”

Рибейро не може да се похвали с добри резултати. “Лудогорец” отпадна неочаквано още срещу първия си съперник в квалификациите на Шампионска лига - молдовския аутсайдер “Милсами”. След елиминирането от управата на клуба оправдаха португалеца, защото е имал кратко време за работа. И дори афишираха пълно доверие в него, като в български медии съсобственикът на клуба Кирил Домусчиев обяви като “абсурдна” възможността да уволни Рибейро. Въпреки неуспеха в Европа и неубедителното представяне в “А” група в Разград направиха много и скъпи трансфери. Сега обаче Рибейро се оплака пред “Рекорд”, че спортният директор Методи Томанов е привличал футболистите, без да се вслушва в думите му.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол БГ