Роналдо е №1 и по благотворителност

Кристиано Роналдо е на върха не само сред асовете на футболния терен. Актуалният носител на „Златната топка“ се оказа лидер в класация, изготвена в Щатите, за най-активна звезда от спорта в благотворителни инициативи.

Списъкът се нарича „Атлети, които правят добрини“ и в топ 20 има само още един футболист - Неймар. Бразилецът е под номер пет.

Голямата новина на лятото като жест от спортна икона за благотворителност е инициативата на фондацията на Леброн Джеймс. Звездата на НБА дарява близо 46,7 милиона долара за следващите 6 години, за да осигури стипендии и пълна издръжка в средното училище на 1100 деца от региона, в който е израснал - Акрон, щата Охайо.

Леброн е шести в списъка, изготвен обаче преди да предприеме хода, придобил невероятен отзвук в САЩ.

Роналдо само за тази година е набрал с търгове и изяви над 1 милион евро за благотворителни каузи, плати мозъчна операция и възстановяване на 10-годишно момче, което не познава лично (около $ 83 000 е само интервенцията), както и дари традиционния си чек за 100 000 евро на клиниката за битка с рака в родния му Мадейра. Прави го всяка година, откакто през 2007-а там пребориха болестта на майка му.

Активист е на „11-те на ФИФА срещу ебола“ и посланик на УНИЦЕФ в битката срещу глада.

Сред първите 10 личат имената на Серина Уилямс, Джон Сена (кеч), капитанката на САЩ в женския футбол Хедър О'Райли, Мария Шарапова, както и Ричърд Шърман, звездата от американския футбол.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Извън терена