Горя луксозният автомобил на приближен на братя Галеви

Горя автомобил "Ауди" А6 на популярния дупничанин Александър Кацов-Сашо Боксьора, съобщи struma.bg. Полицията работи и по версията за умишлен палеж.
Луксозният автомобил е бил паркиран пред дома на медицинската сестра в общинската болница Светла Станкева на ул. "Пейо Яворов" в Дупница. Тя първа се обадила на тел. 112 да търси помощ, за да не се пренесе огънят и върху реното на сина й, паркирано пред къщата.

"Около 1 часа и 50 мин. след полунощ със съпруга ми чухме свистене и се изви червен пламък. Скочихме от леглото и видяхме, че паркираният пред къщата ни автомобил „Ауди” гори. Обадих се на тел. 112. Пристигна пожарен автомобил. Огнеборците загасиха пламъците, които бяха обхванали предната част на колата. Изгоря предното и едно от страничните стъкла. Не зная чий е автомобилът. Едно младо момче се тюхкаше около него. На сутринта дойде жена, която се представи, че е съпругата му, и заедно изчистихме остатъците от пожара. Ако не бях будна, от пламъците щеше да избухне и автомобилът на сина ми, а от него пожарът щеше да обхване къщата ни", заяви медицинската сестра.

На мястото на инцидента е пристигнал екип от криминалисти от РУП - Дупница. Вчера рано сутринта криминалистите са извършили оглед на автомобила. Разследването продължава. Вчера аудито не бе в двора на КАТ, където се прибират колите при такива инциденти, за да се извършат експертизи от специалисти от пожарната. Най-вероятно Александър Кацов го е закарал за ремонт.

По времето на инцидента той е бил с приятели в пицария, намираща се на метри от мястото, където е паркирал автомобила си.

Преди около 3 г. Димитър Владимиров-Мите Френскио обвини Александър Кацов, че е сложил коктейл "Молотов" в личния му автомобил навръх именния му ден-Димитровден. Тогава Димитър Владимиров твърдеше, че Сашо Боксьора е сложил ръка на вилата му за 1,5 млн. лв. в Сапарева баня. В крайна сметка обаче не успя да докаже твърденията си и прокурорската проверка бе прекратена.

Александър Кацов в момента стопанисва кафене в парк "Рила" и се занимава с търговия на автомобили. Той е доведен брат на общинския съветник от ОДБ в мини парламента в Дупница Вергил Кацов.

Името на Сашо Боксьора се коментираше около приближените на братя Галеви по времето, когато бившите барети се подвизаваха като кметски консултанти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право