Брестовица потъна в боклуци, страх от епидемии тресе селото

Страх от епидемии тресе жителите на пловдивското село Брестовица заради препълнените с боклуци контейнери, които от 3 седмици не са събирани от сметовозите на комуналната фирма.

“Селото ни тъне в мръсотия, вонята е непоносима. Препълнените контейнери преливат и част от боклуците са по тротоарите, по които минават семейства с деца. Бездомните кучета и клошари редовно преравят казаните и разнасят отпадъците. Страх ни е от болести, защото при последната голяма епидемия от хепатит в Пловдив преди десетина години заразата беше тръгнала именно от непочистените кофи за смет”, алармира Даниела Кренчева от селото. Почти няма къща без поне един болен, който повръща заради чревна инфекция, ами остава да плъзне и хепатит, тревожат се в селото.

Кметът на Брестовица Любен Радев (ГЕРБ) призна, че проблем с извозването на боклука в селото има от близо месец, откакто в болница е влязъл титулярният шофьор на комунална фирма “КМД”. “Проблем с неизвозена смет има само по няколко улици, като “Христо Ботев” и “Малчика”. Заместниците на титуляря не познават добре селото и пропускат някои улици е обяснението на Радев.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони