Вместо сватба - погребения: Годеници загинали в буса убиец край Берлин

Сред жертвите на катастрофата край Берлин са 15-годишната Есра от Сливо поле и 18-годишният й годеник Джамал от Русе. Това разказаха опечалени роми от махала “Сливица”, от която е момичето.

“Те имаха голяма любов. Запознали са се по интернет, тъй като Джамал от няколко години е в Германия с родителите си. И младежът, и девойката са настоявали пред семействата си годежът им да бъде уговорен и всичко е било уредено преди месец. Джамал се върнал в България, за да си вземе годеницата и да я заведе, за да я представи на родителите си. Чакахме всички към края на годината да си дойдат от Германия и да стане голяма сватба, а сега ще плачем на техните погребения”, говореха съседите.

От всички пътници в буса само Есра била от град Сливо поле. Останалите са от ромския квартал “Селеметя”, от който е и Джамал. Групата била от общо три микробуса, които

потеглили

за Хамбург

но по пътя се разделили. В северния германски град русенските роми работели в строителни бригади и казват, че изкарвали добри пари. Повечето имали самостоятелни квартири, в които живеели със семействата си, имало място и за братя и сестри, и за родителите им. Други пък непрекъснато изпращали пари, за да издържат близките си у нас. Ромите от Хамбург твърдят, че никой от тях не се занимава с просия, кражби или проституция, за да нямат проблеми с полицията.

Няколко души от квартала “Селеметя” са заминали в събота за Берлин, за да организират връщането на телата на загиналите, добавиха хората от махалата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини