Заловиха двама непълнолетни, извършили 7 кражби за броени дни Момчетата обирали автомобили в Горна Оряховица и Лясковец

Над 150 кита бяха открити заседнали на плаж в Австралия

Още няколко страни от ЕС обмислят изгонването на руски дипломати

Сцепление в снега без 4х4 Новият SUV се представя солидно, макар че не разполага с двойно предаване

Срещата на върха ЕС – Турция във Варна ще се състои

Ограничено е движението през проходите “Рожен” и “Превала”

Министър Ангелкова: Ще имаме удължаване на зимния сезон

ЕС изрази солидарност с Великобритания по случая със Сергей Скрипал

Ограничават движението на камиони заради зимната обстановка Над 100 почистващи машини и 10 аварийни екипа са на терен в София

Шпионските убийства или защо в МИ-6 и МИ-5 ходят с наведени глави Моят водещ офицер ми каза: Никога не ставай двоен агент, той живее до пет години

Защо е страшно да си дясната ръка на шефа?

АПИ: Към момента няма затворени пътища за леки и лекотоварни автомобили

Опасно време в цялата страна днес

Китай планира да наложи мита върху вноса на американски продукти на стойност до 3 милиарда долара

ЕС планира по-строги мерки за защита на потребителите на фейсбук и джимейл

Двойно е нараснала бежанската вълна у нас

Миграционният натиск към България е нараснал над два пъти през първите седем месеца на 2015 г. в сравнение със същия период на миналата година. Тази статистика изнесе председателят на Държавната агенция за бежанците Никола Казаков пред БГНЕС.

От началото на 2015 г. над 9200 души подали молби в България за закрила, като всеки месец броят им набъбвал. През януари например пристигналите у нас бежанци били 1070 души, докато през миналия месец те вече били 1869. „Чужденците, търсещи закрила у нас, най-често идват от Сирия, на второ място – от Афганистан, и на трето – от Ирак”, отчете още Казаков. По думите му засега агенцията и службите успяват да идентифицират прииждащите имигранти и да пресекат влизането на радикални елементи през границата ни.

„Повечето от интервюиращите са бивши служители на МВР, на НСС, на МО, които са добре обучени, разполагат с много и детайлна информация. Те питат пристигналите у нас дори за съвсем конкретни факти, свързани с училището, което са завършили, с града, в който са живели, успяваме да се снабдим с данни дори за кварталите, които те са обитавали”, разказа шефът на Агенцията за бежанците. Той отчете обаче, че масово мигрантите ползват България само като транзитна страна.

„Статистиката, която водим, показва, че над 70% от пристигналите у нас чужденци от размирни райони, след като оформим документите им, заминават към страните от Западна Европа, основно Германия, Австрия, Франция”, посочи Казаков.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.