Татяна Дончева хареса кмет за втори мандат на община Две могили

Лидерът на "Движение 21" Татяна Дончева хареса и издигна кмета на община Две могили за втори мандат. Николай Христов спечели последните местни избори като независим с подкрепата на БСП. "Движение 21" ще има самостоятелна листа за общински съветници и до седмица ще обяви номинираните за кметове на населени места.

ГЕРБ вече издигна експредседателя на Общинския съвет в Две могили Христина Ефтимова за кандидаткмет. От партия АБВ пък залагат на бившия зам.кмет Димитър Димитров, който премина към хората на Георги Първанов с общинската структура на БСП.

Общинските управници в Две могили нашумяха с опита на местния парламент да унизи градоначалника с по-ниска заплата. След проточилите се дела Административният съд в Русе отмени решението на Общинския съвет да намали кметското възнаграждение от 1462 лв. на 900 лв.

До казуса се стига преди 2 г. след предложение на старейшините от групата на ГЕРБ. Те обвиняват кмета, че за 1 г. от мандата му не са привлечени външни инвестиции в общината, не се кандидатства по европроекти, а спечелените не се реализират. Част от упреците срещу него са за тоталитарно управление и липса на екипност в общинската администрация. Градоначалникът Христов съзря политически мотиви в решението и го обжалва.

Старейшините от ДПС предлагаха да се намали на 30% и заплатата на председателя на Общинския съвет Христина Ефтимова, която получаваше 1169 лв. Миналия септември тя подаде оставка.

Снимка авторът

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони