Арестуваха собственик на плейбой клуб и барманка за трафик на хора на Златни пясъци

Под ръководството на Варненската районна прокуратура в почивните дни бе успешно реализирана операция срещу трафика на хора в курорта Златни пясъци, съобщиха от Апелативна прокуратура - Варна.

Образувано е досъдебно производство срещу двама, които са приемали отделни лица с цел да бъдат използвани за развратни действия.

Собственикът на плейбой клуб „Калигула” с инициали Д.Б на 41 години и барманката в заведението, 22-годишната П.И., която е от Варна, са задържани за срок до 72 часа.

Установени са и пет жени, жертви на престъплението. Две от тях по време на реализацията на операцията са обслужвали чужденци в обособени помещения в клуба за предлагане на сексуслуги. Чуждестранните клиенти свидетелствали, че в „Калигула” за стандартна сексуслуга се заплаща по 150 лева на час.

Продължава работата по разследването. Събират се още доказателства срещу двамата задържани. Утре Варненската районна прокуратура ще поиска от районния съд спрямо собственика на „Калигула” и барманката да бъдат определени постоянни мерки задържане под стража.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право