Кола се запали край манастир

Лек автомобил "Субару" с газова уредба се е запалил в неделя край Преображенския манастир на около 5 км от Велико Търново. Инцидентът възникнал на главния път Свиленград-Русе край светата обител. Около 16 часа бил подаден сигнал на тел.112 за горящото возило. На място пристигнала пожарна с трима огнеборци, които потушили пламъците. Унищожен е единствено диференциала на колата, а причината за пожара е техническа неизправност.

Общо девет пожара на сухи треви и храсти са гасали на 16 август огнеборците от Велико Търново. Запалената растителност е била в землищата на селата Пчелище, Леденик, Велчево, Паскалавец, Долна Липница, Сухиндол. В село Ресен са бошували два пожара. До един инцидентите са причинени от небрежно боравене с открит огън.
В неделния ден служителите на Районната пожарна служба са участвали още в ликвидирането на пожар в пластмасов контейнер за смет в старата столица и запалили се отпадъци на тераса в апартамент на ул. "Бяла Бона" в квартал "Чолаковци" в областния град. И при тези пожари огънят тръгнал заради проявено невнимание.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони