Двама загинаха, други двама - с опасност за живота след катастрофа край Плевен

Двама души са загинали, а други двама са с опасност за живота след катастрофа на пътя Тръстеник – село Ореховица, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР-Плевен за Фокус.

По първоначални данни, тази нощ, при движение с несъобразена скорост на пътя Тръстеник – село Ореховица 19-годишен водач на лек автомобил „Опел”-Вектра, от Тръстеник, изгубил контрол над автомобила, навлязъл е в лентата за насрещно движение и ударил правилно движещия се лек автомобил „Фолксваген” - Пасат, собственост и управляван от 53-годишен от Плевен.

След произшествието двата автомобила са се преобърнали извън платното за движение. Шофьорите са със счупени крайници, с множество травми и опасност за живота. Возещият се на предна дясна седалка в „Опел”-Вектра -18-годишен от Тръстеник - е починал на място, а возещият се на задната седалка в същия автомобил 21-годишен, също от Тръстеник, е със счупени крайници, множество травми и опасност за живота. Пътувалата на задната седалка в „Пасат”-а 50-годишна от Плевен, била транспортирана в ЦСМП-Плевен, където по-късно е починала, а пътникът на предна дясна седалка в същия автомобил – 24-годишен плевенчанин, е със счупени крайници, множество наранявания и с опасност за живота.

Пострадалите са прегледани в ЦСМП-Плевен, на шофьорите е взета кръвна проба за употреба на алкохол и упойващи вещества и са настанени за лечение. Уведомен е прокурор при ОП-Плевен. Образувано е досъдебно производство по чл.343, ал.1, буква „в”, във връзка с чл.342, ал.1 от Наказателния кодекс. Работа продължава разследващ полицай.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини