Глад за учители и възпитатели в Търновско

Търсят се десетки учители и възпитатели във Великотърновска област. Вакантните места са обявени на сайта на Регионалния инспектора по образованието /РИО/ в старата столица. Голяма част от незаетите бройки са за селата.

"Преди началото на учебната година училищата отново започнаха да търсят трескаво преподаватели. Най-голям е дефицитът на учители по чужди езици", обясниха от просветния инспекторат.

В учебните заведения имат нужда от учители по руски език и математика. Езиковата гимназия в старата столица набира учители по английски език, по български език и литература, по математика и информатика. Старопрестолната гимназия по икономика също се нуждае от преподаватели по английски и немски език, както и учител по география.

От Природо математическата гимназия "Васил Друмев" в старата столица са обявили, че набират преподаватели по информатика и математика, по физическо възпитание, лектор по биология и здравно образование. В професионалните гимназии пък има нужда от преподаватели по мебелно производство, по домашна техника и икономика, по изобразително изкуство и музика. Дори е обявена позиция за човек, който да се грижи за настанените в общежитие деца. Учители се търсят и за три детски градини във Великотърновска област.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони