Джеръми Кларксън стартира нова версия на "Топ гиър" по Amazon Prime

Джеръми Кларксън, бивш водещ на най-популярното в света тв шоу за автомобили „Топ гиър”, подписа този месец договор с интерент телевизията „Амазон прайм”. Според него Джеръми ще изготви съвместно с двамата си колеги Ричард Хамънд и Джеймс Мей три сезона по 12 епизода всеки. Името на новото шоу не е оповестено, но бюджетът му е общо 160 милиона английски лири, което прави по 4.4 милиона на серия. Гуд Год!

ДЖЕРЪМИ КЛАРКСЪН – ПОРАЗЯВАЩАТА УСТА

Ако запитате един средностатистически мъж с кого би желал да си побъбри на халба бира:

А. Папата

Б. Далай Лама

В. Някой нахакан пич с чувство за хумор, който разбира страшно много от автомобили,

шансовете да получите отговор „В” сякаш преобладават – може би защото първите двама едва ли пият бира.

А Джеръми Кларксън пие (и още как и то не само бира!), пуши и хойка по жени. Именно заради това го изключили от частната гимназия „Рептън” още като 13-годишен „За пиене, пушене и създаване на неприятности за всички наокоро”, пише в обяснението. Това е огромно разочарование на родителите му, скромни хорица – учителка и пътуващ търговец – които са принудени да шият ръчно плюшени мечета и да ги продават, за да издържат непрокопсаника Джеръми в скъпото частно училище.

„В живота винаги се задава нещо ново и интересно – поне за мен, защото съм адски късметлия”, разказва Кларксън в интервю.

Еми, така е – от незавидната съдба да продава плюшените мечета на родителите си го отървава главният редактор на местен вестник, който го назначава, без Джеръми да има нужния ценз. Защо ли? Ами дядото на Джеръми бил лекар и изродил сина на главния редактор по спешност и то по време на бомбардировка през Втората световна война. Късмет.

Джеръми навлиза бързо в професията и след няколоко години, решава, че няма нужда от началници и създава собствена медийна компания.

Следващият невероятен късмет за Джеръми идва, когато през 1988 г. го забелязват продуцентите на предаването „Топ гиър” по Би Би Си. То върви с променлив успех още от 1977 г. В лицето на младия нахакан водещ те виждат именно това, което им трябва, за да вдъхне нов живот на предаването – човек с иновативно мислене, чувство за хумор и леко цапнат в устата.

Последното им изиграва много лоша шега – Джеръми не зачита авторитетите, политическата коректност, феминистките, зелените активисти – предаванията му са гаф след гаф, но учудващо рейтингът му в консервативна Англия расте главоломно.

„Високата скорост не е убила никого на пътя. Рязкото спиране преебава нещата”, заявява гръмко той в ефир.

Заради думата „преебава” в редакцията на предаването постъпват хиляди оплаквания от зрители.

Джеръми обаче не си поплюва – fuck не е достатъчна за него - по време на снимки зад граница той употебява думата nigger (обидно за негър) и slope („жълтурко” – пренебрежително за азиатец).

Съумява да обиди дори цели нации – посланикът на Мексико иска от него извинение, защото в предаването му мексиканците били наречени „мързеливи и пръдливи хора, които се подпират по цял ден по оградите, облечени в одеало с дупка в средата”.

За „Грийнпийс”твърди, че са продукт на „старите профсюзи и новите лесбийки, които се борят за атомно разоръжаване” и допълва за вятърните електроцентрали: „Някой ден човечеството ще си спомни, как тъпо е повярвало, че вятър, вълни и пръдни могат да осигурят енергия за цялата планета”.

Джеръми обожава музиката на „Дженезис” и е личен приятел с премиера консерватор Дейвид Камерън.

„Не разбирам логиката на автобусните ленти – как така някой по-беден от мен ще стига по-бързо там, за където и аз пътувам” е апотеоз не десните му схващания. Като добавка нарича бившия премиер лейбърист Гордън Браун „едноок шотландски идиот”. След това се извини, но...

Лафове като този печелят милиони фенове, но и врагове на Джеръми. За англичаните той става нещо като шкембе чорбата за българите – те или го обожават или ненавиждат – средно положение просто няма.

Кариерата на 55-годишният хлевоуст тв водещ в Би Би Си секна на 25 март тази година. Тогава медийната корпорация прекрати договора си с Кларксън, въпреки че неговото шоу си излъчваше в 214 телевизии по света и носеше чиста печалба от близо 50 милиона лири годишно. Причината? Джеръми нашамари продуцента на шоуто Ойзин Таймън, защото след дълъг снимачен ден не му осигурил пържола с пържени картофи (както било по договор), а студено плато колбаси.

Преди това Джеръми е изпил няколоко бири, както се досещате....

БИСЕРИТЕ НА ДЖЕРЪМИ

“Защо в Англия не готвим кучета? Ами защото не можем. От къде на къде корейците ще правят автомобили?!”

“Пробвах няколко пъти сателитната навигация на новото BMW и накрая все навлизах в Полша.”

“Да караш този пикап на “Форд” е толкова приятно, колкото да ти правят клизма с уасаби.”

“Сегуей” е за дебели американци да ходят до хладилника, без да се изморяват много.”

“Карането на “Лотус Елиз” доставя същия кеф, като да наблюдаваш ескадрила френски изтребители, които се разбиват във фабрика за фойерверки.”

“Кабрио с 4 седалки?! Единственият човек, който някога е изглеждал добре в такава кола, е Адолф Хитлер.”

“Една дума описва точно “Опел Вектра”- започва с “л” и завършва на “о”, но не е “лято”.

“Рено еспас” е добър ван, но не е нещо, с което трябва да се хвалиш. Все едно да викаш с цяло гърло: “Ехей, аз имам СИФИЛИС, най-добрата от венерическите болести!”

“Предпочитам да съм в Aston Martin V8, отколкото в Кийра Найтли.”

“Смятах, че съществата от “Мъже в черно” са измислени, докато не видях стюардесите на “Америкън еърлайнз”.”

“Представяте ли си - този едноместен спортен автомобил дори може да бъде каран напълно законно от кривогледа жена по прав път?!”

ДРУГИТЕ ЗА НЕГО

Огромен талант и мой добър приятел

Той е голям мой приятел и огромен талант. Джеръми забавлява и разведрява толково много хора, включително и моите собствени деца, че отсъствието му от екран ще разбие хиляди сърца. Дъщеря ми Нанси обяви, че ще започне гладна стачка, ако спрат „Топ гиър”. Стачката й продължи точно 5 минути тази сутрин.

Дейвид Камерън, министър председател на Великобритания

Той е голямо дърво

Не мога да го подкрепя за това, което той направи с нашия продуцент. В много случаи имаме разминавания в оценките за това, коете той прави, но това не рлечи да сме много добри приятели. Винаги съм твърдял, че Джеръми е голямо дърво и простак, но пък ми е приятел и го харесвам такъв, какъвто е.

Джеймс Мей, ко-водещ на „Топ гиър”

Орангутан, пълен идиот

Ако питате мен, кой трябва да се образова малко от екипа на нашето шоу, без колебание бих посочил Джъръми. Хал-хабер си няма от наука. Виж, Джеймс Мей е супер, разбира от тези неща. Но Джеръми е като орангутан, пълен идиот и невежа, имам предвид. Но го обичам.

Ричард Хамънд, ко-водещ на „Топ гиър”

Мълчание за шефа

Без коментар

Образът на тест пилота Стиг, който изпробва колите в „Топ гиър” е измислен лично от Джеръми Кларксън. Името „Стиг” значи „новобранец” на английски ученически жаргон. Така са наричали гимназистите първа година в училището „Рептън”, в което е учил, а впоследствие е бил изключен Джеръми Кларксън. Личността на Стиг остава загадка – никой не вижда лицето му в шоуто, защото винаги е с каска. Говори се, че е бил пилотът от Формула 1 Дейвид Култард. За новото шоу по „Амазон прайм” Кларксън е поканил пилотите Марк Уебър и Дженсън Батън – бивш световен шампион. По Би Би Си „Топ гиър” продължава с ново лице на мястото на Кларксън – радиоводещият Крис Евънс. Той си е избрал „женски” Стиг – германската рали състезателка Сабин Шмиц.

Стиг -тест пилот

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл