Мъж живя като коза 6 дни (Видео)

Британският концептуален дизайнер Томас Туейтс реши да си вземе почивка от ролята си на човешко същество и вместо това да стане... коза.

„Целта ми беше да си почина от болката и тревогите да си разумно същество, способно да съжалява за миналото и да се тревожи за бъдещето“, казва Туейтс, цитиран от онлайн изданието Prokerala. Така той прекарва шест дни като коза, като спокойно се разхожда и преживява из Швейцарските Алпи заедно с истински кози.

Експериментът си Туейтс започнал, като наблюдавал кози, запомнял поведението им и учел как общуват те помежду си, пише Новинар. Консултирал се с експерти по животински движения, посещавал поведенчески психолози и невролози в търсене на отговор на въпроса как да започне да мисли по-малко като човек и повече като коза.

Туейтс напуснал стадото след три дни, след което прекарал още три дни като самотна коза. Той обаче признава, че животът като коза не бил толкова забавен, колкото си представял. Студеното и дъждовно време се отразило зле на тялото му, а спускането по скалите с протезите било болезнено. Въпреки това постигнал целта си – прекарал шест дни простичък живот.

„Беше интересно преживяване“, споделя той. „Просто мисля, че би било по-хубаво да живеем по-простичък живот“. Туейтс планира да разкаже преживяването си в книга, която ще излезе през 2016 г., а през септември в Лондон предстои изложба на негови творби, пише Novini.bg.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл