Утре ще бъде слънчево преди обед, после облаци и дъжд

Тази вечер атмосферното налягане слабо ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца. През следващото денонощие над източните райони от страната ще остане предимно облачно и с валежи. По-интензивни и придружени с гръмотевици ще са преваляванията около полунощ. Такава е прогнозата за времето на синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи "Фокус".

Утре преди обяд над Западна и по-голямата част от Централна България ще преобладава слънчево време, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места отново краткотрайно ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 31°, в крайните югозападни райони 32° - 33°. Над Черноморието ще бъде предимно облачно и с превалявания от дъжд, на места придружени и с гръмотевици. По-интензивни ще са явленията в следобедните часове. Ще духа слаб предимно северен вятър, който привечер ще се ориентира от североизток. Максималните температури ще са до 26° - 28°, колкото е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала. Преди обяд над масивите от Западна и Централна България ще има и слънчеви часове, но след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа умерен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 20°, на 2000 метра - около 15°.

В сряда ще има временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд над планинските и североизточните райони. На отделни места там отново ще превали, но явленията няма да са така интензивни, както в началото на седмицата. До вечерта вятърът ще се ориентира от изток-североизток, до умерен. Дневните температури ще са без особена промяна.

В четвъртък и петък облачността ще бъде по-често значителна, ще има превалявания, на повече места през първия ден, когато в следобедните часове ще се развият и гръмотевични бури.

В петък по-значителни ще са валежите в източните райони, а и дневните температури няма да надвишават 24° - 29°.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето