Отмениха болничен на бившия депутат Ахмед Башев

ТЕЛК-Благоевград отмени болничен лист за месец юни на бившия депутат в 42-рото народно събрание от ДПС Ахмед Башев. След напускането на парламента Башев се върна на старата си работа като директор на Основно училище “Пейо Яворов” в гърменското село Огняново. Но от 6 месеца е в непрекъснат отпуск по болест с диагноза “нестабилна стенокардия”.

“Никой не може да каже кога, как и колко да боледува един човек. Още след ареста ми от ДАНС през март 2009 г. започнах да имам проблеми със сърцето и с високото кръвно налягане. Обжалвам решението на ТЕЛК, което е тенденциозно, пред НЕЛК, пуснах жалбата преди двадесетина дни”, обясни Башев. В селото масово говорят, че такава болест се оправя за два месеца.

Башев смята, че зад кампанията за болничните стоят политическите му опоненти от ГЕРБ. “Тази партия се страхува от мен, защото наближават местните избори и са наясно, че ще спечеля. Затова търсят под вола теле. Опитват се да ме атакуват, но съм преживял доста по-страшни неща. Най-важното е, че вече съм по-добре със здравето, пия си редовно лекарствата”, каза още бившият кмет на община Гърмен.

В момента кмет на Гърмен от ДПС е Минка Капитанова. Бившият депутат я атакува за незаконна обществена поръчка, а тя го заплаши с прокуратурата заради финансови нередности по време на кметския му мандат.

##########

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини