Биха жена експерт от ЮНЕСКО и мъжа й в Синеморец, детето им вдигало шум

Експерт от ЮНЕСКО и съпругът й бяха натръшкани на земята от непознат мъж в Синеморец в събота. Причината е, че двегодишната дъщеря на семейството вдигала много шум. Това разказва пред "Телеграф" пострадалата Лили Вълчанова, която живее в Ню Йорк. Тя и съпругът й Брадли Грей, който работи като икономист по здравеопазването в САЩ, дошли на почивка в България и отседнали в хотел "Асти".

Малко след 16.30 часа в събота момиченцето и с година по-малко от него дете си играели с чешмата в двора на комплекса. "Очевидно двете са вдигали шум с водата и това е раздразнило една двойка, отседнала в хотела", споделя Лили. Едър мургав мъж, който по думите й приличал на мутра, заедно с едрогърдата си половинка отишли при малката Карли и приятелката й и започнали да им се карат. Тогава се намесил бащата на Карли.

"Той не знае и дума български, а тези двамата - никакъв английски. След няколокосекунден опит да се разберат видях как непознатият хваща съпруга ми за гърлото и го хвърля на земята", спомня си Лили. Тя извикала: "Не пипайте мъжа ми", но тогава непознатият я хванал за лицето и я блъснал на земята. Двамата съпрузи станали и тръгнали към рецепцията, но непознатият ги настигнал, ударил Лили отново по лицето, а след това натръшкал отново нея и съпруга й на земята. Насилието било съпроводено от крясъците на жената на нападателя: "Вие сте утайка щом се жените за чужденец. България е само за българите!"

Някои от гостите на хотела чули крясъците и повикали полиция. След като сложили край на разправията, ченгетата установили, че Лили и Брадли нямат наранявания. "Бяха им съставени предупредителни протоколи да не се занимават повече едни с други", обясниха отполицията в Бургас

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини