Барселона се сбогува с мечтата за 6 трофея - загуби Суперкупата на Испания

Барселона се сбогува с мечтата си да спечели всичко възможно през 2015 г. Отборът на Луис Енрике завършиха едва 1:1 с Атлетик Билбао в реванша за Суперкупата на Испания и така баските грабнаха трофея.

Атлетик бе спечелил с гръмкото 4:0 първия мач на Сан Мамес и пред Барселона стоеше наглед непосилната задача да обърне този резултат. Педро започна като титуляр в атаката на Барса в отсъствието на болния Неймар.

В края на първото полувреме Лионел Меси даде надежда на феновете на Камп Ноу, че обратът е възможен с гол за 1:0.

В началото на второто полувреме обаче Жерар Пике получи директен червен картон заради бурно оспорване на съдийско решение. Въпреки това интригата стоеше до четвърт час преди края.

Тогава Ариц Адуриц успя да вкара изравнителен гол за Атлетик, който направи общия резултат 5:1 за баските. До края Барселона не успя да реагира, макар и в 86-та минута Сола от гостите да получи червен картон.

Така въпреки че спечели шампионската титла и Купата на Испания, Барселона не успя да завоюва Суперкупата на страната. За Атлетик Билбао пък това е първи трофей от 1984 насам, когато отбора печели требъл в Испания.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят