Жертви на стихията: Мълния уби пастирче, друга изхвърли авиотехници на метри от самолет (обзор)

Мълния уби 11-годишното пастирче Кънчо край сунгурларското село Славянци.

Кънчо бил родом от Градец, но за лятото дошъл с голямата си фамилия да припечелят някой лев в Славянци. Баща му се хващал на работа по къра, а Кънчо пасял кравите на местен човек. Живеели в стопанския двор на селото. Пастирчето има четирима братя и сестри, двама от които близнаци, разказаха хора от Славянци. Те коментираха, че за пръв път на техния кър се случва подобно нещо.

Момченцето било застигнато от бурята на поляна, на 2 километра от селото . На сутринта трупът на детето бил открит от местен човек съвсем случайно. Това е 40-годишен жител на Славянци, който минавал край пасището.

Двама авиотехници са пострадали от мълния, докато извършвали технически преглед на летателна машина на аеропорта край Бургас. Те били на пистата до самолета около полунощ в понеделник. В това време се извила силна буря. Мълния буквално ги е изхвърлила на метри от самолета, който за щастие поел ударната й сила. Мъжете не са пострадали сериозно. Единият- на 27 години, е прегледан и освободен за домашно лечение с леки обгаряния по гърдите, а другият - на 53 години е останал в болницата - МБАЛ. По време на инцидента по- възрастният авиотехник е бил качен на стълба. Той е паднал от метър и половина височина и е контузил лакътя и главата си. В стабилно състояние е, каза д-р Антон Григоров, шеф на бургаската реанимация.

Вчера мълния уби на място двама мъже в Априлци.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини