Площадка за деца увреждания откриха в Сливен

Детска площадка, оборудвана с уреди за деца с увреждания изгради община Сливен в кв. „Българка“. Съоръжението за игра вече е достъпно. Днес площадката инспектираха кметът Кольо Милев и директорът на Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи с увреждания в квартала Виолета Попова.

Стойността на детската площадка е 30 000 лева, 5 000 са дарение от „Мото Пфое”. Съоръжението е предназначено най-вече за децата от Центъра за настаняване, но свободно ще може да се ползва и от най-малките жители на кв. „Българка“. Върху ударопоглъщащата настилка са разположени една клатушка, спортен уред, развиващ двигателната активност, комбинирано съоръжение, подходящо за деца с увреждания, люлка тип „кош”, която също може да се ползва от тях. Близо до площадката, която е 90 кв. метра, са поставени пейки и кошчета за отпадъци, предстои изграждането на беседка.

Повече от 12 са само новите детски площадки, които община Сливен изгради през настоящия мандат. Те са разположени в кварталите „Дружба“,“ Комлука“, „Даме Груев“, „Сини камъни“, в централните райони, в кв. „Речица“, с. Чокоба. През лятото на 2013 г. общината направи нова площадка в ясла №15 в кв."Българка".


Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони