Да сънуваме с Николай Стоев в галерия Le Papillon във Варна

Изложба живопис от Николай Стоев ще бъде открита от 20 август до 16 септември 2015 г. във варненската галерия Le Papillon. Тя е озаглавена “Сънища” заради следния цитат от Джон Ленън: “Аз вярвам на всичко, докато не бъде опровергано. Така че вярвам във феи, митове, дракони. Всичко съществува, дори ако е само в ума ти. Кои може да каже, че сънищата не са толкова реални като случващото се тук и сега?”

В картините си Стоев съчетава ярък живописен талант и необятна фантазия, допълнени от безпогрешен усет за ритъм и баланс в композициите. Сюжетите му са приказка, с която омайва зрителя и го приканва в уникален свят, нарисуван с тънко чувство за хумор. Пред очите ни избухват разточителни багри, съвършен колорит, който глези сетивата, и светлина, струяща от платната. Умело използвайки преходите от цвят в цвят, базирайки се на стари класически похвати на рисуване, фини линии и малки детайли, картините на Стоев трептят от живот и внушават усещане за триизмерност и дълбочина. Отличен с пет международни награди за живопис, художникът се радва на многобройни почитатели в България и още повече в Швейцария, Франция, Люксембург, Германия, Италия, Белгия, САЩ.

Изложбата ще бъде открита този четвъртък от 19,00 ч в галерия “Папийон”, гр. Варна, ул. “Драгоман” 12 (до Кукления театър).

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Култура