Цвета Караянчева: Осъждам всеки опит за дискредитация на българските строители

Мъж, жена и дете пострадаха при катастрофа в Търново

Френската полиция все още търси стрелеца от Страсбург

Протестът на строителите не затруднява движението в София

Пациент, изпаднал в мозъчна смърт, спаси трима болни с органите си Това е втора донорска ситуация тази година в областната болница във Велико Търново

Специалисти от ВМА с поредна трансплантация на черен дроб

МВнР към българите в Страсбург: Избягвайте посещението на публични места!

Български журналисти се оказали в близост до стрелбата в Страсбург

Бивш служител в „Полимери”: Вместо да даде заплати, Банев си купи кола

Гл. комисар Николай Николов: Бюджетът на пожарната не е пострадал

Сергей Станишев за резолюцията на ЕП: България има нов инструмент за натиск за Шенген

Ето как българските евродепутати коментираха ужаса в Страсбург

Защо не трябва да се пита „Колежке, може ли за минутка-две“?

Инж. Светослав Глосов, АПИ: Мантинелата край Своге издържа на скорост 140 км/ч

Фалшива бомбена заплаха евакуира централата на Фейсбук

Кметът на Варна забрани пиенето на открито

Варненският кмет Иван Портних издаде заповед, с която забранява консумацията на алкохол на открито. Разпореждане от едно изречение и гласи: „Забранявам употребата на алкохолни напитки на открити публични места във Варна и в курортните комплекси, включително Златни пясъци и Св. св. Константин и Елена.

Мотивът за забраната е също толкова лаконичен – „Във връзка със зачестили случаи на нарушаване на обществения ред след употреба на алкохол и сигнали от световни туроператорски фирми и застрахователни компании“.

Зам.-кметът по сигурността Тодор Иванов, който трябва да контролира изпълнението на ветото уточни, че то се отнася предимно за курортите. Големият проблем е практическото приложение на забраната. В общинската наредба за обществения ред няма текст, по който може да се глобява. Иванов обясни, че санкциите ще са по Указа за борба с дребното хулиганство.

Според бизнеса така формулирана, заповедта е неизпълнима. На практика през лятото всички заведения са на открито. Браншовиците смятат, че заповедта няма смисъл и защото не прави разлика между човек, който пие една бира в парка, и такъв, който вандалства след бутилка водка. Според общината целта е да се стреснат буйстващите пияници и да има някакъв начин да бъдат възпирани.

„Проблемът не е в пиенето, трябва да се завишат драстично санкциите за противообществени прояви след това. Иначе другото е въвеждане на сух режим“, каза Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.