Дъновистите по новоремонтиран път до Паничище

Новоремонтираният 7-километров участък на пътя от Сапарева баня за Паничище беше пуснат във вторник - ден преди танца Паневритмия на дъновистите на Седемте рилски езера (19 август), съобщиха от общината.

Средствата за рехабилитацията - 5,4 мил. лева, са по програмата "Развитие на селските райони". Изградена е и допълнителна 110-метрова подпорна стена, висока 2-2,5 метра,на 1000 м. надморска височина при известните алпийски тип Скали.

Досегашната стена беше от суха каменна зидария, дълга 46 метра и висока 1 метър. Тя вече не издържала на все по-нарастващия поток от автомобили закъм Седемте рилски езера, преценил ексеприте. Самата стена струва към 250 хиляди лева.

Трима свещеници отслужиха празничен водосвет за здраве и безаварийно пътуване, а лентата срязаха областният шеф на Кюстендил Виктор Янев /ГЕРБ/, кметът на Сапарева баня инж. Сашо Иванов /НДСВ/ и шефът на Камарата на строителите и на фирмата изпълнител Светослав Глосов. Макар и все по-натоварен пътят до Паничище е от 4-и клас и се поддържа от общината, така искали от местната управа, поясниха от областното Пътно управление в Кюстендил.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини