Бащата на прегазения 6-годишен Петьо: Не вярвам в правосъдието, но има Господ

Общинска с ново ръководство Ангел Геков става изпълнителен директор

МВФ: Намалете лошите кредити

Десет души са загинали след рухване на жилищна сграда в Кайро

Руски депутат: Русия е изпитала 200 нови типове оръжия в Сирия

Лайпциг може да забрани дизеловите автомобили

Вучич и Лавров се обединиха около църковната и военна независимост на Сърбия

Холандските депутати гласуваха за признаване на арменския геноцид

Кръвта на подрастващите подмладява мозъка

Полицията в Русе проверява сигнал за общински съветник от ГЕРБ, участвал в побой

Чешката полиция издирва българин, обрал дете

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в петък, 23 февруари 2018

Сорос плаща за ромите да останат в гетата Фондации настояват за узаконяване на къщите в махалите

Оставиха Легионера за 72 часа зад решетките

Египетски полицаи спасиха дете, падащо от третия етаж

ГЕРБ няма да променя изборния закон заради преференциите

“Два-три месеца преди изборите е недопустимо да се правят промени в изборния кодекс, въпреки че има определени дефицити в него”, заяви в Стара Загора заместник-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов. Той е категоричен, че не е обсъждана и промяна касаеща преференциалния вот, който по думите му е част от мажоритарния елемент в изборите. “Ние ще се съобразим с изборните правила, иначе ще бъдем упрекнати, че правим закон за нас си”, каза още Цветанов. Според него не правилно да се провеждат избори в малки села с 100 души население и това ще доведе до натоварване на бюджета и организационни проблеми, на въпреки това ще проведат вота по тези правила.

В Стара Загора Цветанов като председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ представи кандидатите за кметове на общини в областта. Той изрази надежда сегашните кметове на Стара Загора и Казанлък Живко Тодоров и Галина Стоянова да си осигурят втори мандат още на първи тур. За предстоящата 10-годишнина на партията догодина пък си пожела последователни 10-та и 11-та победа съответно на местните и президентски избори.

Според целите на ръководството на партията сегашните 94 общински кметове на ГЕРБ трябва да се увеличат поне до 100. Избраните 1601 общински съветници пък трябва да станат 1700. Надяват се на победа и в 16 до 18 областни градове, обяви Цветанов. Той обяви, че за кампанията ГЕРБ ще похарчи 4 млн. лв и допълни, че ГЕРБ черна каса няма, и е единствената, която не получава дарения за предстоящите избори.

“Само в 10-12 от общо 265 общини ГЕРБ няма да издигне свои кандидати за кметове. По тези места вероятно ще подкрепим общ кандидат с друга политическа сила или независим”, обяви Цветанов. Една от тези общини е старозагорската Павел баня, където все още партията не е обявила кой точно кандидат ще подкрепи.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете