Религията не трябва да се меси в политиката, смята Цветанов

Религията не трябва да се меси в политиката. Това каза пред Фокус председателят на Предизборния щаб на ПП ГЕРБ и заместик-председател на партията Цветан Цветанов по повод изявленията на пловдивския митрополит Николай, който нападна с думи сегашния кмет на Пловдив Иван Тотев по време на няколко проповеди в храмовете.

„Категорично заявявам, че ПП ГЕРБ допринесе много за подпомагане на всяка една религия”, каза Цветанов. Той добави, че религията е част от духовността на населението и част от многообразието, в което живеем. „Аз не съм човекът, който ще дава оценка за действията на пловдивския митрополит Николай, аз го уважавам”, каза още Цветанов. Според него, митрополитите трябва да бъдат уважавани, тъй като те са част от хората, които градят авторитета на БПЦ.

„Тези, които трябва да дават оценка за дейността им са цялото българското общество”, каза Цветан Цветанов. „Но категорично заявявам, че Иван Тотев е кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив”, заяви заместик-председателят на партията. По думите на Цветанов, Тотев е допринесъл много за популяризирането на Пловдив като туристическа дестинация. Не напразно за София и Пловдив се твърди, че има чувствително увеличение на туристическия поток.

„Това означава, че Тотев и неговия екип са създали една атмосфера Пловдив да спечели надпрерата в оспорван дебат със София, Велико Търново и Варна и ще бъде европейска столица на културата през 2019 година. Това е голяма награда за пловдивчани”, смята Цветанов. По думите му, Пловдив вече е много по-добро място за живеене от преди 4 години, безработицата е ниска, а перспективата за професионална и лична реализация на хората е много по-голяма от преди. „Тотев е единствената възможна кандидатура за кмет на Пловдив и единственият разпознаваем кмет”, повтори Цветанов. Предложен и номиниран е бил от всички общински структури, добави Цветан Цветанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини