Красимир Каракачанов: СЕМ тайно се опита да вземе решение за радио на турски

В СЕМ се свикват по средата на лятото, когато всички са във ваканция, за да вземат решение за радио на турски език и то в района на Кърджали, това най-малкото е странно. Това каза в студиото на Нова телевизия Красимир Каракачанов.
„Няколко души от ВМРО начело с Джамбазки отиват на заседанието, настъпва суматоха и изведнъж се оказва, че нито шефа на СЕМ, нито вносителят на предложението от БНР се опявяват. За мен това е провокация”, допълни лидерът на партията.

Според него, както няма радио на руски, арменски иврит, така не трябва да има и радио на турски. „Турция от години се стреми да засилва своите политически позиции у нас, във всяко мюфтийство има политически съветник от Анкара”, допълни Каракачанов.

Той бе категоричен, че шефът на БНР е глобяван десетина пъти, защото не осигурява достатъчно силен сигнал на националното радио в граничните райони, а сега иска и отделно радио на турски език."Това е политически плонж на директора на радиото пред едан политическа сила, за да го подкрепи", предположи Каракачанов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини