Възрастен мъж съобщи за нарушение на 112, грози го глоба за неверен сигнал

Възрастен мъж е заплашен с глоба от 2 хиляди лева за неверен сигнал към телефон 112. Той се обадил за немаркирани дърва за огрев, но е наказан заради друго, съобщи tribali.info.

На 13-и през март тази година, 72-годишният Йото Стамболски от врачанското село Долна Бешовица вижда стоварени дърва пред къщата на свой съселянин. Маркировка по тях обаче няма.

„Не мога, като видя някоя неправда не мога да я премълча”, коментира дядото. Той звъни на номер 112 и съобщава, че е видял немаркирани дърва в селото. Казва и адреса. По-късно същия ден полицаите му пишат акт за невярно и заблуждаващо съобщение - че дървата са без необходимите документи. Йото Стамболски възразява срещу това още тогава.

„Казах, че не съм казал, че дървата са без документи, защото аз няма откъде да зная дали има документ или няма. Мисля, че виждам добре с очите, видял съм и това съм казал. Сигурен съм в това и са я видели още трима човека." Въпреки разминаването между казаното от него и написаното от полицаите, Йото се сдобива с наказателно постановление. Заплашва го глоба с 2000 лева.

Собственикът твърди, че дървата са изгорени заедно с маркировката им. Наказателното постановление е обжалвано. Решението на съда се очаква.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони