Пентагонът: Военни кораби на САЩ законно провеждат операции в Южнокитйско море

Православните християни честват Свети дух

Изтеглете безплатното приложение “Европейски път – Монтана”

На 28 май 2018 да почерпят

Оливия, Рафаел, Ния и Виктория отиват на финал в “Гласът на България” Победителят ще бъде избран на 3 юни

Джон Траволта влезе в кожата на мафиотски бос В Кан беше за първи път със семейството си и се разкърши с рапъра 50cent

ГЕРБ печели изборите в Галиче

Лорис Кариус – Виновникът

Шествия на привърженици и противници на крайната десница в Германия

Участници от MasterChef демонстрираха умения пред над 120 гости

Китай предупреди САЩ да не нарушават териториалния му суверенитет

Зрителите решават кой отива на финала на „Гласът на България“

Колите на водород идват и у нас Още през 2019 година возилата на бъдещето ще бъдат достъпни

Израел строи морска бариера, за да попречи на проникване на палестински екстремисти от Ивицата Газа

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в понеделник, 28 май 2018

Най-после санират 2 блока в Русе

Санирането по националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради в Русе започва най-после с 2 блока. В официалната церемония за старта на проект “Енергийно обновяване на българските домове” по ОП “Регионално развитие” l в четвъртък ще участват председателят на парламентарната комисия по енергетика Делян Добрев и зам. – министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

И двете жилищни коперации са монолитни. Триетажният бл. “Щастие” е с 18 апартамента и ще се реновира с 201 596 лв. Бл. “Родопи” също е триетажен, с 6 апартамента и строителството ще струва 44 391 лв. За три месеца трябва да се подменят дограмите, да се ремонтират покривите и да се изолират външните стени.

13 блока в крайдунавския град вече са сключили договори с регионалното министерство. По Националната програма за енергийна ефективност са одобрени 21 сгради с подписани тристранни договори между общината, областната управа и Българската банка за развитие. 26 регистрирани сдружения на собственици имат финансови споразумения с МРРБ.

Ремонтите ще тръгнат по изготвените проекти на избраните фирми за Северен централен район “ДЗЗД Матис – ВТУ” и обединение “Линк – Русе”. 12 фирми кандидатстват по обществената поръчка за техническо обследване и паспортизиране на 20 сгради. Те са предимно с по 8-10 апартамента. За някои живеещите нямат да теглят кредити. Хората ще платят средно по 2000-3000 лв. на жилище, докато ремонтът без европейската помощ би им струвал към 8000-12 000 лв.

329 жилищни блока в Русе могат да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради, уточниха от общината. 282 от тях са панелки, 16 са сгради с пакетно-повдигнати плочи, а 31 кооперации са с едроплощен кофраж.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.