Баща плаща 200 000 лв. кръвнина на децата си за убитата им майка

По 100 000 лв. кръвнина трябва да плати 36-годишен мъж на двете си малки деца, които оставил сираци, убивайки с особена жестокост майка им. Решението е на Окръжния съд в Разград, който постанови присъда от 13 год. и 4 месеца затвор. И.И. е осъден да плати и по 80 000 лв. на тъстовете си, които загубили дъщеря си.

Зверското престъпление стана на 14 февруари тази година, когато 33-годишната жертва имала имен ден. След скандал между съпрузите И.И. нанесъл многобройни удари с чук и ютия по главата на жена си и я душил с парчета кабели за ютия и от зарядно за мобилен телефон. Убийството е станало в дома на племенника на мъжа, който отстъпил къщата си за празника на съпрузите, които били в обтегнати отношения от месеци.

Двамата се взели през 2001г. и заминали за Гърция, защото тъстовете не одобрявали избраника на щерка си. Там се родили двете им деца. После отишли в Англия, където отношенията им се влошили. Прибрали се у дома дни преди Нова година. Тогава мъжът заявил, че повече няма да се връщат в Англия и започнали разправии. На 31 декември жената напуснала дома си с децата си със съдействието на полиция. Последвали дни на преговори, докато се стигнало до фаталния Свети Валентин. Тогава мъжът поканил жена си да празнуват двамата празника й и да говорят. Тя искала той да даде разрешение децата да заминат с нея за Англия. Той пък настоявал на своето. Стигнало се до скандал и нанасянето на убийствените удари. След като умъртвил жена си, мъжът се прибрал да смени дрехите си и се обадил на племенника си да му каже, че е убил жена си и трупът е в дома му. Самият той отишъл в полицията и се предал.

Делото срещу него е гледано по съкратения ред. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право