Над 30 души се биха с брадви и колове на площада в село Габарево

Кърваво меле на площада в село Габарево се разигра тази сутрин. В боя са участвали над 30 души. Двама от тях са настанени в болница с множество травми, но без опасност за живота, предаде БГНЕС.

Сутринта при полицейския инспектор за подпис по пробация трябвало да се яви Яшко, на маса в кафенето пред кметството обаче бил седнал неговият враг Ариф. Не им е било нужно да говорят, а направо извадили от каруците си брадви и колове, с които започнали да се бият. Бързо към тях се присъединили други роднини от двата рода. Тогава настанал истински хаос. Местният полицай веднага излязъл и се намесил, но боят ставал още по-ожесточен. Тогава се наложило той да стреля във въздуха - разказа собственикът на кафенето. За минути площадът се облял в кръв. А хората, станали свидетели на сбиването им, се наложило да пият успокоителни.

Минути след началото на боя, от полицейското управление в Павел Баня идва подкрепление. Бързата намеса на полицията е предотвратила по-страшно меле. Кметът разказа, че фамилията на Яшко била много проблемна. Те били единствените роми, които създават проблеми в селото. Именно заради това населението на Габарево започна подписка за изселване на рода.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони