Тайландската полиция пусна фоторобот на заподозрения за атентата в Банкок

Тайландската полиция разпространи фоторобот на заподозрения атентатор, който взриви бомба до храма Ерауан в центъра на Банкок в понеделник, предаде Ройтерс.

Започнато е масово издирване на предполагаемия терорист. В първите часове след експлозията той беше разпознат в кадри от охранителна камера. Силите на реда, смятат, че младият мъж, облечен с жълта тениска и къси панталони, е оставил бомбата, причинила експлозията, на пейка до храма.

Говорителят на националната полиция генерал-лейтенант Правут Таворнисири, коментира, че обикновено „подобни атаки не са планирани от един човек”. "Младежът с жълтата тениска не е заподозреният за атентата. Той е просто бомбардировач", допълни още Таворнисири.

По последна информация гражданин на Франция е задържан на банкокското летище Суваннабхун по подозрение в съучастие в терористичния акт от 17 август. Това съобщи телевизионният канал Тай Пи Би Ес.

Все още никой човек или организация не са поели отговорност за атентата.

Тайландския премиер Прают Чан-оча определи атаката като „най-лошият инцидент, който някога се е случвал в Тайланд”. Той обеща виновниците да бъдат издирени.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят