Цветан Цветанов: С „Обединени патриоти“ сме единодушни за оставката на Валери Жаблянов

Чавдар Златев е новият член на УС на Fibank

Общо 37 години затвор за обвинените в убийството на Николай Радев от Дупница

Общинските съвети без лекари и юристи Декларации за несъвместимост ще се подават след следващите местни избори

Община Елена получи дарение от Швейцария за доброволното формирование

Таня Андреева: Скандалите в здравеопазването между министрите и управителите на НЗОК са по-скоро традиция, отколкото изключение

Мошеник отнесе глоба от €208 000 в Мюнхен

Четворен ръст на морбили в Европа И България е в тревожната статистика на СЗО

Десетки убити и ранени граждани на Русия и ОНД при сражение в Сирия

Столичната община съветва гражданите какво да правят при терористичен акт При взрив в метрото лягайте на пода, инструктират от "Московска 33"

Мароканецът, задържан у нас за тероризъм, ще остане 90 дни в ареста

Лавров заяви, че ситуацията в Африн може да се реши чрез пряк диалог между Дамаск и Анкара

Спасителите на Преслав с екипировка от Швейцария

Адвокатите на Йоан Матев искат да бъде преместен в Софийския затвор Съдът даде ход на делото за убийството на Георги Игнатов

Григор дал 14 проби миналата година

Германия одобри новия спасителен пакет за Гърция

Германският парламент одобри с голямо мнозинство третия спасителен пакет за Гърция, предадоха световните агенции. До положителното решение се стигна въпреки съпротивата, която канцлерът Ангела Меркел срещна в собствените си партийни редици.

Днешното гласуване е вторият път, в който германските депутати прекъсват лятната си почивка заради Атина. В подкрепа на решението за нов пакет помощи гласуваха 454 депутати от долната камара на Бундестага. Против бяха 113 души, а 18 се въздържаха.

Въпреки че одобрението на плана се вижда като гаранция за широката управляваща коалиция на канцлера Ангела Меркел, която държи 504 от 631 места в Бундестага, недоволството от предоставянето на нови средства за Атина нараства все повече и то в блока на Християн-демократическия съюз.

Миналият месец 60 от 311 депутати от парламентарната група на Меркел гласуваха против започването на преговори с Гърция за нов спасителен пакет мерки – неподчинение, което бе определено като удар по канцлера.

По-рано Берлин приветства промяната в тона на Атина, особено след като през миналия месец бившият финансов министър на страната и отявлен критик на германските искания за икономии Янис Варуфакис подаде оставка.

В край на миналата седмица Еврогрупата одобри третата програма за финансова помощ за Гърция, на стойност 86 млрд. евро, които Атина ще получи в рамките на следващите 3 години и ще изплаща 32,5 години. Парите обаче ще дойдат, само ако Гърция проведе реформи, включително пенсионна, и масирана приватизация.

По-късно днес и холандският парламент трябва да се произнесе по спасителния пакет.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете