Изпепелиха трактор за 52 000 лв на арендатор

Злосторници са изпепелили нов трактор за 52 000 лв на арендатор от павликенското село Дъскот. Машината била до къщата на 44-годишния земеделец Димитър Димитров, който обработва 1200 дка ниви в района. По време на злодеянието собственикът бил почивка.Овъглената машина била забелязана от роднини на фермера едва на разсъмване в понеделник, които незабавно подали сигнал на тел.112.

За нещастие застраховката на земеделското возило била изтекла преди няколко дни. Неизвестният извършител обаче е блокирал работата за есента на арендатора. В началото на лятото мистериозно изгарял и нов комбайн на Димитров. Данни за палеж не били открити, но пожарът също бил през нощта.

Димитър Димитров твърди, че няма дългове, нито заплахи, но предполага, че вандалският акт е дело на конкуренти в бранша.

Засега мистерия остава и опожаряването преди 3 месеца на селскостопански машини на крупен арендатор в павликенското Мусина за 1,5 млн.лв. Те бяха в стопански постройки извън селото и са собственост на Николай Рачев. До момента извършителят не е известен. Пожарникари и криминалисти казват, че палежите се разкриват и доказват най-трудно,особено при липса на свидетели, явни заплахи или самопризнания.

"През последните години случаите на осъдени подпалвачи се броят на пръсти. Палеж на техника на земеделец в разгара на сезона обаче е доста жестоко отмъщение", коментират криминалисти от Велико Търново.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони