Доживотен затвор за Любомир Димитров – Гребеца

Тол такса за 55% от пътищата

Нинова и Заев подписаха споразумение за партньорство

Путин се заема с жизнения стандарт на руснаците В тв обръщение президентът обяви приоритетите за 4-ия си мандат

ЕС изрази пълната си подкрепа за френския народ след терористичното нападение

Лида, Мартин и призраците Излиза книга за приключенията на духчето Йойо

Москва: Великобритания и САЩ въвличат европейските страни в антируска кампания

Бивша плеймейтка разказа за афера с US президента Карън Макдугъл се извини на първата дама Мелания

Престолонаследникът на Саудитска Арабия ще посети България

„Омония“ съди Петев за 576 хиляди евро

Кавани вкара на Чехия с ножица (ВИДЕО)

Одобрен е проектът за ремонт на спортна зала „Сава Величков“ в Търново Обектът ще бъде обновен с 212 324 лева по „Красива България“

Кметове поискаха оръжие от МВР, министър Радев отговори: Абсурд!

Апелативният съд в Търново остави под домашен арест шефът на здравната каса в Ловеч

Кралев участва в среща за решаване на проблемите между ФИБА и Евролигата Обсъждат как да се постигне синхронизация на календарите на двете организации

Изпепелиха трактор за 52 000 лв на арендатор

Злосторници са изпепелили нов трактор за 52 000 лв на арендатор от павликенското село Дъскот. Машината била до къщата на 44-годишния земеделец Димитър Димитров, който обработва 1200 дка ниви в района. По време на злодеянието собственикът бил почивка.Овъглената машина била забелязана от роднини на фермера едва на разсъмване в понеделник, които незабавно подали сигнал на тел.112.

За нещастие застраховката на земеделското возило била изтекла преди няколко дни. Неизвестният извършител обаче е блокирал работата за есента на арендатора. В началото на лятото мистериозно изгарял и нов комбайн на Димитров. Данни за палеж не били открити, но пожарът също бил през нощта.

Димитър Димитров твърди, че няма дългове, нито заплахи, но предполага, че вандалският акт е дело на конкуренти в бранша.

Засега мистерия остава и опожаряването преди 3 месеца на селскостопански машини на крупен арендатор в павликенското Мусина за 1,5 млн.лв. Те бяха в стопански постройки извън селото и са собственост на Николай Рачев. До момента извършителят не е известен. Пожарникари и криминалисти казват, че палежите се разкриват и доказват най-трудно,особено при липса на свидетели, явни заплахи или самопризнания.

“През последните години случаите на осъдени подпалвачи се броят на пръсти. Палеж на техника на земеделец в разгара на сезона обаче е доста жестоко отмъщение”, коментират криминалисти от Велико Търново.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.