Цветанов: Мобилизирани сме ГЕРБ да спечели в Кърджалийска област

Областният управител Илия Илиев ще се бори за кметския стол в Кърджали - той вече има една кампания за гърба си, а позицията, която заема в момента е гаранция, че ще влезе много бързо в управлението на местната власт. Илиев е изключително отзивчив към проблемите на хората и пряко ангажиран с решаването им. Това каза в Кърджали председателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов, който представи кандидатите на ГЕРБ за кметове на общини в Кърджалийска област. „Досега в Кърджалийско нямаме общински кметове, но това ще се промени. Мобилизирани сме да спечелим. ДПС доминира в местната власт, защото останалите политически партии през годините са абдикирали от този регион и така са осигурили служебна победа на Движението за права и свободи. Опоненти сме, но няма да вървим към конфронтация, а ще излезем на вота с реални идеи за управлението“, категоричен бе Цветанов.

Председателят на Националния предизборен щаб подчерта, че ГЕРБ е национално отговорна партия и държи на своята идентичност. „Не сме привърженици на колективната безотговорност, ще приемем подкрепа от други формации, стига да застанат зад нашите кандидатури. Работата ни се отличава с последователност и системност и благодарение на това сме спечелили 9 национални победи. Единствените сме, които правим национална кампания, имаме доверието на общинските структури и тръгваме на избори с открито лице. Призоваваме опонентите си по време на кампанията да не се преминава границата на нормалните човешки взаимоотношения“, каза Цветанов. По отношение на изборното законодателство, зам.-председателят на ГЕРБ посочи, че партията няма да подкрепи промени в 12 без 5, защото това не е от полза нито за демокрацията, нито за самия изборен процес.

Цветан Цветанов представи кандидатите за кметове на ГЕРБ в област Кърджали като хора с опит, експерти, разпознаваеми за широката публика и готови да се справят с предизвикателствата на местната власт. В пограничната община Кирково кандидат за кмет на ГЕРБ е заместник-областният управител Румен Младенов, инженер и педагог по образование, бивш директор на училище. В Джебел партията издига Ервин Хасан, общински координатор на ГЕРБ. Сред номинираните са и две дами – в Черноочене – Леман Али, социален работник, а в Крумовград – педагожката Венета Добрева, експерт в РИО. Останалите две кандидатури – за общините Ардино и Момчилград ще бъдат обявени на по-късен етап.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика