Световни шампиони и бургазлии спортуват в Mорската градина на Бургас на 30 август

Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов и Евгени Иванов-Пушката
идват в града с десетото издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО!

На 30 август 2015 г. Морската градина на Бургас ще се превърне в огромна спортна площадка за някои от най-големите атлети на България. Нестле България и Община Бургас с подкрепата на Министерството на младежта и спорта, Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Тити Папазов, Евгени Иванов-Пушката и много други ще дадат официален старт на честването на 10-тия рожден ден на най-голямата инициатива за балансирано хранене и активен начин на живот в Южното Черноморие. Те ще спортуват и ще се забавляват заедно с десетки хиляди на празника на балансираното хранене и активния начин на живот - „10 години ЖИВЕЙ АКТИВНО!“. През 2015 г. проектът отбелязва своя юбилей и се провежда в София, Варна и Бургас. Местното издание на ЖИВЕЙ АКТИВНО! е част от събитията по повод избирането на Бургас за Европейски град на спорта през 2015 г. сред десетки други от целия континент.

Началото на инициативата ще бъде дадено в 10:00 часа. Към Пантеона в Морската градина ще тръгнат три паралелни похода – с колело от Моста в Морската градина, с ролери и скейт от Графична база-Бургас и пешеходен поход от Културен център „Морско казино”. Трите лъча ще се съберат пред Пантеона, откъдето заедно с едни от най-обичаните български спортисти и популярни личности ще поемат из Морската градина и Градския плаж.

Очаква се олимпийската шампионка Тереза Маринова да поведе велопохода с колело под наем от единствената в България денонощна системата за велосипеди под наем „Вело Бургас“, която беше модернизирана и въведена в експлоатация в началото на лятото. Желаещите да я последват също могат да наемат един от 120-те велосипеда, които са налични във включените в системата 7 велостанции.

През целия ден край морето ще бъдат организирани десетки семейни игри, волейбол, футбол, водна топка, Heal Fit Gymnastics, Beat-Box, зумба, готвене, Kangoo Jumps и забавления за домашни любимци. Тереза Маринова ще бъде наставник по детска лека атлетика в партньорство с Българската федерация по лека атлетика. Йордан Йовчев ще поведе пешеходния поход, а певецът Ангел Ковачев ще споделя умения със скейтборд. Евгени Иванов-Пушката ще се включи във волейболния турнир, организиран на Централния плаж, Лео и Сандра Алексиева ще покажат своите кулинарни умения и идеи за балансирано хранене, а всички фенове на Beat-Box ще могат да вземат уроци от Skiller.

Грандиозният завършек на ЖИВЕЙ АКТИВНО! в Бургас ще бъде в 18:30 часа пред Пантеона, където ще бъде организиран концерт с участието на Лора Караджова, Рафи, Лео, Играта, Skiller, Сантра, Кристина Дончева, Ангел Ковачев, Павел и Венци Венц.

Движение, спорт, състезания, игри за балансирано хранене, готвене, танци, музика и семейни щафети са само част от идеите, към които доброволци от цялата страна могат да се присъединят на сайта www.jiveiaktivno.bg и да станат част от юбилейната програма на събитията в кампанията. Всички, които искат да получат повече информация за ЖИВЕЙ АКТИВНО!, могат да го направят във Facebook: https://www.facebook.com/Live.Actively или на сайта на инициативата: https://www.jiveiaktivno.bg

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве