Цветанов: ГЕРБ няма да подкрепи промени в изборното законодателство

ГЕРБ категорично няма да подкрепи нито едно от сегашните предложения в парламента за промяна на изборното законодателство. Това заяви в сряда в Хасково шефът на предизборния щаб на партията Цветан Цветанов. "Не нормално е да се променят условията за участие в избори в 12 без 5", каза още той при представянето на кандидатите за кметове на общини в Хасковска област.

Според Цветанов имало дефицити, които от ГЕРБ са отчели. "Ще направим цялостен правен анализ след края на местния вот. Така за предстоящи други национални избори ще може да се състои смислен дебат в Народното събрание за законодателни промени. То трябва да се оптимизира така, че да не бъде променяно в следващите 10 - 15 - 20 години", допълни председателят на предизборния щаб.

Цветан Цветанов допълни, че кандидатът за кмет на Хасково - сегашният областен управител Добри Беливанов, е с висока обществена подкрепа от членове и симпатизанти на формациите с участие в политическия живот. Висока оценка за управленските си мандати получиха настоящите кметове на Димитровград Иво Димов и на Ивайловград - диана Овчарова. Димов стопил 12 млн. дълг, а колежката му Овчарова реализирала в малката погранична община проекти за 19 млн. лв. ГЕРБ ще разчита за втори мандат на Анастас Анастасов - кмет на Любимец и на Ивайловград - Пейчо Стайков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Политика