Разследват тежка трудова злополука в сeло Баня

Инспекцията по охрана на труда започна разследване на тежка трудова злополука, станала в село Баня, при която работник падна от високо скеле.

47-годишният Павел Симов от София работил на строеж на хотел в разложкото село Баня. В края на работния ден във вторник той паднал от 5 метрова височина и се пребил.

Пострадалият веднага е транспортиран до Спешно - приемно отделение на МБАЛ -Разлог. Установено е, че има черепно-мозъчна травма и е закаран в столична клиника за лечение.

"Инспектори са на мястото на инцидента и проверяват цялата документация и условията за безопасност на труда", каза шефът на Областната инспекция по труда в Благоевград Петър Попадиин. При първоначалната проверка в масивите на НАП не е установено пострадалият работник да има трудов договор. Трудови инспектори са проверили строителния обект на 27 юли и са издали 7-8 предписания. Всички те касаят осигуряването на безопасни условия на труд за работниците - обезопасяване на строителни площадки, носене на лични предпани средства. На някои от предписанията срокът за изпълнение е изтекъл и ще видим дали са изпълнени, уточни Попадиин. При проверката в края на юли всички работници са имали трудови договори.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони