Момче, арестувано за убийство, съди държавата за 10 000 лева

Тийнейджър, арестуван за убийство на младеж при улична схватка в Лом, поиска 10 000 лева от държавата заради прекараните от него десет дни в ареста.

Кървавата битка се разрази в полунощ на 8 декември 2014 г. пред едно от училищата в крайдунавския град. 15-годишният Калоян П. и брат му се срещнали на улицата с 19- годишният Албер В. и негов приятел. Според предварителна информация братята купували дрога, но се скарали и сбили с пласьорите. В мелето Калоян забил забил отвертка в главата на Алберт. Тежко раненият младеж почина в ломската болница.

Калоян бе арестуван и прекара десет денонощия в килия, преди Софийският апелативен съд да отмени задържането му под стража и да го изпрати в къщи под контрола на Детска педагогическа стая.

"Престоят в ареста на момчето е бил незаконен и е породил в него стрес, страх и психични проблеми. Той се затворил, не контактувал с никой и спрял да посещава училище!", заявиха пред съда адвокатът и майката на момчето. Те поискаха от Главна прокуратура по Закона за отговорността на държавата 10 000 лева за причинени неимуществени вреди.

Съдът в Лом отхвърли иска като неоснователен, но решението може да се обжалва пред Окръжния съд. Досъдебното производство срещу Калоян П. за извършеното убийство все още продължава.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право