Утре - валежи, възможни са и градушки, температурите ще са между 24° и 29°

През нощта над страната ще бъде предимно облачно. С преминаването на студен атмосферен фронт, от северозапад ще започнат валежи, които ще продължат и през деня. Около и след обяд и в останалата част от страната ще има валежи, на места интензивни и значителни по количество. Възможни са градушки. В Източна България ще духа до умерен вятър от североизток-изток.Температурите ще се понижат - максималните ще са предимно между 24° и 29°, в Северозападна България и по-ниски. Това съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Борис Димитров от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките (БАН).

Над Черноморието ще бъде облачно с валежи. Ще духа до умерен вятър от североизток-изток. Максималните температури ще бъдат 24° - 26°, температурата на морската вода е 26°- 28°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще бъде облачно , ще има интензивни и значителни по количество валежи. Ще има и гръмотевични бури. Ще духа слаб, по билата – до умерен вятър от югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 18°, на 2000 метра - около 13°.

През нощта срещу петък и в петък валежите и гръмотевичните бури ще продължат, на повече места и по-интензивни ще са в Източна България. Над Западна България ще има и слънчеви часове, но около и след обяд отново ще има условия за развитие на купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще има краткотрайни валежи. В източните райони ще се усили вятърът от североизток. Максималните температури ще са между 20° и 25°. В събота ще има по-трайни и по-значителни разкъсвания и намаления на облачността. Все още на места в страната ще има условия да превали, но по-слабо. Температурите ще се задържат без съществена промяна. В неделя вятърът ще отслабне и в много райони ще стихне. Ще преобладава слънчево време, около и след обяд ще има временни увеличения на облачността, но вероятността за валежи е малка. Сутринта ще е хладно, но дневните температури ще са с 3-4 градуса по-високи.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Времето