Роми на пробация спретнаха меле, докато чакат за подпис

Трима са задържани след масово ромско меле в центъра на павелбанското село Габарево. След бой с колове, брадви и ножове, полицията е задържала трима мъже.

Инцидентът избухнал между две ромски фамилии, които враждували от край време. Още във вторник възникнал конфликт между тях, но извиканите полицаи успокоили страстите. В сряда сутринта мъже и от двата рода трябвало да отидат да се разпишат в кметството на селото, защото са осъдени на пробация за различни престъпления. Заедно с тях се изсипали около 30-тина роми на центара на селото. Конфликтът пламнал отново, след няколко реплики и сблъсъка на опашката за подпис. Караницата прераснала в бой, при който 30-годишиния Яшко Н. извадил нож и опитал да наръга 25-годишен мъж. След това в мелето се включили всички роми на площада, всеки грабнал каквото може и за кратко времи летели колове, брадви и ножове. Дошлите полицаи се наложило да стрелят във въздуха, за да прекратят касапницата.

Трима от най-активните в мелето са задържани от униформените, като се издирват още двама налагали с колове съперниците си.

Жителите на село Габарево пък настояват кметът да изгони двете ромски фамилии, които редовно се бият помежду си и извършват престъпления.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини