Съдията, който не дава дузпа

На 17 март 2018 да почерпят

Луиза Григорова дава любовни съвети на тийнейджърки 16 известни българки споделят за първия секс и други истории

Лара Крофт раздава секси ритници Елизабет Шу се завръща в главната женска роля

Легионерът от Орешник излезе от ареста срещу 5000 лева гаранция

Доналд Туск: ЕС ще изпрати ясно послание за отравянето на Сергей Скрипал

Макрон: Русия стои зад покушението срещу Скрипал

Ремонтират централен водопровод в Бургас

Саудитска Арабия и хутите водят тайни преговори за спиране на войната

Маколи Кълкин излиза на ринга срещу Александър Русев Мистър "Сам в къщи" единствен прие предизвикателството на кечиста

Александър Сабанов, ВМРО: Търканията в Обединени патриоти са само между лидерите

Руският посланик в Лондон е получил дипломатическа нота за състоянието на Сергей и Юлия Скрипал

Русия отрече да извършва бойни полети над Източна Гута

Покривът на Регионалния исторически музей в Плевен протече след ремонта

Пламна покривът на необитаема сграда в центъра на София

Атлетиката си избра Коу за шеф

Сър Себастиян Коу е новият президент на Международната федерация по лека атлетика (ИААФ). Британецът получи 115 гласа срещу 92 за конкурента Сергей Бубка на конгреса в „Конвеншън сентър” в китайската столица. На форума участваха делегати от 209 страни, а членките на ИААФ са 214. Гласуването бе историческо за централата, защото за първи път спориха двама, и то легендарни фигури. Винаги досега атлетиката е била оглавявана от единствения кандидат за президент в 103-годишното съществуване на ИААФ. Досегашният шеф Ламин Диак остава доживотен почетен президент.

Така Сър Себастиян Коу стана шестият президент на ИААФ, което по традициите в атлетиката досега означава поне двадесетина години на поста… След сериозни спорове делегатите все пак приеха изборът да е с електронната система, която дефектира преди 4 години на конгреса в Дегу (Корея). Така бе избегната конфузия от избор с бюлетини, за който настояваха няколко африкански делегати с мотив, че не вярвали на електрониката.

Бубка и Коу бяха отпечатали брошури с програмата си и имаха по пет минути за обръщения. И двамата велики спортисти заложиха на емоциите, подчертавайки неразривната си връзка с атлетиката през целия си живот. Украинецът се бе кандидатирал и за вицепрезидент на ИААФ, за какъвто бе избран по-късно. А британецът заяви, че това са последните избори, на които се явява, и е твърд в решението да издигне кандидатурата си само за президент. После добави, че в следващите 5 години националните федерации ще получат по 200 000 долара – част от средствата на ИААФ от тв правата на МОК за участието на атлетиката в летните игри.

ИААФ разполага с финансов резерв от 74 млн. долара. За 2013 г. загубите на федерацията са $ 13,2 млн., а за 2014-а – $ 1,3 млн. Приходите през 2014-а са 53 млн. (26 млн. от спонсори и 27 млн. от тв права).

Англичанинът обиколил земята 18 пъти за половин година

Сър Себастиян Коу е обиколил земята цели 18 пъти за половин година по време на предизборната си кампания за президент на ИААФ. Това обяви самият той на първата си пресконференция. Коу влиза в длъжност след световното в Пекин, състезанията от което са от 22 до 30 август.

„След Коледа пропътувах над 700 000 километра из целия свят – каза Коу. – Най-важното е атлетиката да стане още по-популярна, да отстоява позицията си на олимпийски спорт №1 и на най-голяма федерация сред олимпийските спортове. Необходимо е атлетиката да се приближи още повече до младите хора, да влезе в училищата по-масово. Да стане по-достъпна за всички хора – и като спортуващи, и като зрители.”

Британецът дипломатично отклони всички въпроси за поредния допинг скандал след разкритията на германската телевизия ARD.

„Политиката и действията на ИААФ занапред ще обсъдим първо в новия Съвет на Международната федерация – каза Коу. – Горд съм, че ИААФ е спортната федерация с най-строги мерки срещу допинга в света и, разбира се, че подкрепям нулевата толерантност срещу непозволените стимуланти.”

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.